لیست اختراعات حامد دانش فزون
كنسانتره پروتئين ماهي (FPC) محصولي فرآوري شده از ماهي است كه ارزش غذايي بالايي دارد. اين محصول از نظر ظاهري سفيد رنگ، بدون عطر و مزه بوده و حاوي 80 تا 90 درصد پروتئين مي باشد كه از آن مي توان در صنايع مختلف غذايي، دارويي و صنعت غذاي دام و طيور استفاده نمود. در طي فرآيند توليد از 3 مرحله تغليظ به كمك حلال هاي الكلي، و تحت حرارت و فشار استفاده مي شود. بدين ترتيب در درجه اول پروتئين ماهي به خوبي تغليظ مي شود و درثاني تمامي عناصر مؤثر در عطر و طعم نامطلوب اين محصول جداسازي مي شوند. به منظور كاهش هزينه هاي فرآيند توليد از برج تقطير مناسب براي بازيافت حلال هاي به كار گرفته شده، استفاده مي شود. در اين سيستم هم مي توان از ماهي تازه به منظور توليد FPC استفاده نمود و هم مي توان پودر ماهي را به عنوان ماده خام انتخاب نمود. اين سيستم نياز به تجهيزات گران قيمت نداشته و قابليت طراحي و ساخت تمامي خط توليد در داخل كشور به خوبي امكان پذير است.
سالانه حجم انبوهي دانه هاي روغني از جمله سويا،كنجد،افتابگردان و.... وارد كشور مي شود كه بخش عمده آن در كارخانجات روغن گيري مورد استفاده قرار ميگيرد ضايعات دانه هاي روغن گيري شده يا به اصطلاح "كنجاله" در نبود صنايع تبديلي به عنوان محصول جانبي با قيمت لندك و بدون هيچگونه فراوري به عنوان جيره غذايي دام با نازل ترين قيمت مصرف مي گردد. از سوي ديگر نياز به مصرف كنسانتره پروتئين و فيبر خوراكي در صنايع غذايي و بخصوص صنايع توليد محصولات پروتئيني و لبنيات بطور روز افزون در حال افزايش است كه تا كنون به صورت واردات از ساير كشورها تامين ميگرديده است . كنسانتره پروتئين پودري است كرم تا خاكستري رنگ با حداقل 60% پروتئين و فيبر خوراكي پودري است سفيد رنگ با حداقل 3 برابر جذب آب كه صنايع غذايي بطور گسترده استفاده مي شود. در اين طرح از كنجاله دانه هاي روغن گيري شده به عنوان يك منبع ارزان قيمت و بهداشتي براي توليد همزمان كنسانتره پروتئين سويا و فيبر خوراك استفاده شده است.هدف از اين اختراع ابداع راهكاري نوين و ساده جهت توليد همزمان كنسانتره پروتئين و فيبر خوراكي به عنوان محصولي بهداشتي و خوراكي از دانه هاي روغني ميياشد همچنين سيستم توليدي ابداعي نياز به تجهيزات گران قيمت نداشته و قابليت طراحي و ساخت تمامي خط توليد در داخل كشور به خوبي امكان پذير است.
موارد یافت شده: 2